Milanova cibuľová polievka

Milanova cibuľová polievka

Sorores ad optimum, ženy, ktoré chcú to najlepšie...Tak znie krédo medzinárodnej organizácie Soroptimist International. V 119 krajinách sveta je viac ako 100 000 členiek soroptimistických klubov. Od roku 1995, čiže už 21 rokov, patrí do tejto celosvetovej siete aj klub z Bratislavy. Celý tento týždeň budeme pripravovať jedlá podľa receptov jeho členiek. Mária Babinská oslovila novinárku Barboru Lauckú. Ako vznikol tento receptár?

Milanova cibuľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Čo potrebujeme na Milanovu cibuľovú polievku? Jeden kilogram cibule, jednu hlávku cesnaku a jeden pór, dva a pol deci bieleho vína, dva a pol deci sladkej smotany, koreniny - čierne korenie, muškátový oriešok a soľ.

Nakrájame na hrubo cibuľu, cesnak a pokrájame aj pór. Necháme chvíľu podusiť na olivovom oleji, zalejeme vodou a varíme 20 minút. Potom osolíme, pridáme čierne korenie a muškátový oriešok. Keď to zmäkne, necháme vychladnúť a zmixujeme na krém. A opäť to dáme variť, pridáme dva a pol deci bieleho vína a dva a pol deci sladkej smotany. Môžeme to vylepšiť krutónmi, čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Autorka: Mária Babinská foto: Lebensmittelfotos

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame