Bôbová pučiavka

Bôbová pučiavka

A máme tu posledný recept z hornej Nitry. Prináša nám ho opäť Kvetoslava Ďurčová, ktorá vyučuje na Strednej odbornej škole obchodu a služieb na Kalinčiakovom nábreží v Prievidzi. Hovorí s ňou Michal Herceg.

Bôbová pučiavka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na bôbovú pučiavku si musíme pripraviť: 0,5 kg veľkého bôbu, 2 l vody, cibuľu, 0,25 kg údenej slaninky, soľ a mleté čierne korenie. Deň pred prípravou si bôb namočíme. Na druhý deň ho ošúpeme a dáme variť do slanej vody. Počas varenia pridávame studenú vodu, aby bôb nezhorel. Uvarený bôb scedíme, pretlačíme cez sito alebo ho rozpučíme habarkou. Cibuľku si nakrájame na jemno a na slaninke opražíme. Pridáme do rozpučeného bôbu, dôkladne premiešame a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Čím viac miešame, tým je pučiavka jemnejšia.

Autor: Michal Herceg Ilust. foto: dangquocbuu

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame