A sme tu opäť s receptami z hornej Nitry. Sú tradičné, sýte a chutné. Aj ten dnešný Michalovi Hercegovi povedala Kvetoslava Ďurčová.
Košovská pochúťka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na košovskú pochúťku potrebujeme: 1 kg bravčového stehna alebo karé, deci oleja, soľ, mleté korenie, 100 g sterilizovaných uhoriek, 2 polievkové lyžice horčice, 2 až 3 feferónky.
Na oleji si opečieme mäso nakrájané na rezance. Necháme podusiť vo vlastnej šťave, osolíme, ochutíme horčicou a feferónkou. Väčšiu časť uhoriek rozmixujeme a pridáme do mäsa. Dve, tri uhorky si však necháme a nakrájame na rezančeky. Pridáme to k zmesi a krátko podusíme. Košovská pochúťka je vynikajúca s chlebom alebo so zemiakovými plackami.