Mrežovník s medom

Mrežovník s medom

Už od pondelka sa presviedčame o tom, ako chutí horná Nitra. Z kuchárskej knihy tamojších receptov pre vás aj dnes vyberajú Michal Herceg spolu s Kvetoslavou Ďurčovou zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Kalinčiakovom nábreží v Prievidzi.

Mrežovník s medom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na mrežovník s medom zvaný tiež drotuár budeme potrebovať 35 dkg hladkej múky špeciál, 15 dkg práškového cukru, 15 dkg tuku na pečenie, 2 vajcia, 2 polievkové lyžice medu a 1 prášok do pečiva. Všetky suroviny spolu spracujeme na hladké cesto a necháme asi tri hodiny zabalené v mikroténovom vrecúšku postáť v chladničke. Potom dve tretiny cesta vyvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech a natrieme na hrubšie slivkovým lekvárom. Zo zvyšnej tretiny cesta šúľame pásiky, ukladáme na lekvár do tvaru mriežky a upečieme do ružova. Koláč sa pečie dosť rýchlo, takže treba dávať pozor, aby sme ho nevysušili.

Autor: Michal Herceg foto: stevepb

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame