Už po druhýkrát tento týždeň varíme recept z hornej Nitry s Michalom Hercegom a Kvetoslavou Ďurčovou, ktorá spolu so svojimi žiakmi pred časom zozbierala tradičné jedlá z celého regiónu. Dnes to budú bačove zemiaky.
Bačove zemiaky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Bačove zemiaky z Radobice si pripravíme takto: zemiaky vo veľkosti väčšieho vajíčka uvaríme v šupke. Keď sú trochu vychladnuté, prekrojíme ich po dĺžke napoly a stred vydlabeme. Pozor, nešúpeme ich. Na panvičke si pripravíme opraženú cibuľku, hojne prerastenej slaninky, všetko osolíme, okoreníme, zmiešame s bryndzou a naplníme jamku v zemiakoch. Posypeme strúhaným syrom, preložíme tenkým plátkom slaninky a dáme ešte zapiecť do rúry. Podávame s kyslým mliekom.