Tento týždeň pečieme v Kulináriu na prípravu jednoduché, ale na chuť jedinečné koláče. Autorkou receptov je Danka Valková, ktorá sa po rokoch rozhodla opustiť akademickú pôdu biochémie a ako náhradná stará mama začala v detskom centre Tutanka v Bratislave odovzdávať v zrekonštruovanom dome svojich starých rodičov malým deťom to, na čo zo svojho detstva najradšej spomína: hry na dvore, práce v záhrade, radosť z tvorby, ale aj pomoc dospelým pri varení, či pečení...
A recept, ktorý Tatiane Šuškovej ponúkla na záver Kulinária, je naozaj rodinným pokladom:
Vínová torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
VÍNOVÁ torta našej „šlababičky"
8 žĺtkov vyšľahať s 250 g práškového cukru, pridať 50 g roztopenej čokolády, kandizovanú pomarančovú kôru a kôru z dvoch citrónov, 250 g mletých mandlí, 50 g hladkej múky a sneh z 8 bielkov. Upiecť pri 180 stupňoch asi 35 minút. Hneď po upečení poliať zmesou z 2dl červeného vína, 5 polievkových lyžíc rumu, 5 kociek cukru a štipky podrvených klinčekov. Na vrch urobiť čokoládovú polevu.