Napriek tomu, že vyštudovala biochémiu na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave a vedeckú hodnosť kandidát vied získala na Virologickom ústave SAV, napriek tomu, že absolvovala viacero zahraničných vedeckých pobytov, v USA, vo Veľkej Británii, v Nemecku a vo Francúzsku, rozhodla sa od základu zmeniť svoj život a založila Detské centrum Tutanka, kde ako stará mama v domčeku po starých rodičoch vytvára deťom, ktoré opatruje, rodinnú atmosféru.
Na Tutanke sa akoby vraciate do starých čias, nielen tým, ako to tam vyzerá, ale aj tým, ako tam chutí. Práve preto sa tam tento týždeň v Kulináriu Rádia Regina vybrala Tatiana Šušková, aby spolu s Dankou Valkovou pripravili rýchle, chutné a zdravé koláče nielen pre deti.
Tvarohový cheesecake
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Postup na tvarohový cheesecake je jednoduchý. 200 gramov rozpusteného masla zmiešame s 350 gramami rozdrvených maslových sušienok, zmes rovnomerne natlačíme na dno a boky tortovej alebo koláčovej formy. Základ plnky tvorí 500 g tvarohu, 500 g kyslej smotany a 250 g cukru.
Môžeme použiť aj príchute: vanilku, karamel, kakao, ovocie podľa chuti. Pečieme asi 30 minút na teplote 200 stupňov. Vrch koláča zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Zajtra vymeníme tvaroh za čokoládu a pripravíme si čokoládový koláč, v ktorom vlastne žiadna čokoláda nie je.