Jablkový či čokoládový brownie

Jablkový či čokoládový brownie

Danka Valková je vyštudovaná biochemička, ktorá opustila akademickú kariéru a rozhodla sa venovať malým deťom, s ktorými sa denne stretáva v Detskom centre Tutanka v Bratislave. Okrem rodinnej atmosféry prostredia malí drobci a ich rodičia oceňujú aj „dobrotky", ktoré dokáže náhradná stará mama s ľahkosťou pripraviť.

A ako sa dozvedela Tatiana Šušková, darí sa jej do nich prepašovať aj to, čo deti jesť odmietajú:

Jablkový či čokoládový brownie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Jablkový či čokoládový brownie: Nastrúhať 350 g jabĺk, pridať 350 g polohrubej múky, 250 g cukru, 1dl oleja, 1 vajce, 2 polievkové lyžice kakaa, 1 lyžicu rumu, 250 ml mlieka a jeden prášok do perníka. Zmiešať varechou, vyliať do menšieho vymasteného a vysypaného plechu, upiecť cca 35 min pri 200 stupňoch.

POLEVA: 150 g cukru, 2 lyžice vody, 50 g masla a 2 lyžice kakaa roztopiť vo vodnom kúpeli.

A zajtra si pripravíme mrkvovú tortu, ktorá chutí tak, že deti ani nezistia, že je v nej mrkva.

Galéria

cokoladovy-jablkovy-kolac-danka-valkova.jpg
Autorka: Tatiana Šušková foto: Danka Valková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame