Starkí ju naučili všetko, čo v živote potrebujeme: láske k ľuďom a k prírode, disciplíne a trpezlivosti, prácam v záhrade, ale aj pečeniu koláčov pre celú rodinu.
A všetko, čo sa od starých rodičov naučila, dnes odovzdáva deťom v Detskom centre Tutanka, v dome svojich starých rodičov. Danka Valková je sama nielen dobrá stará mama, ale aj skvelá kuchárka. Tatiana Šušková vám tento týždeň v Kulináriu ponúka recepty na dobré koláčiky starej mamy a dnes z ošúchanej písanky receptov vybrali mrkvovú tortu, s ktorou má Danka Valková spojený aj jeden čerstvý zážitok.
Mrkvová torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept na mrkvovú bezlepkovú tortu: 6 žĺtkov vymiešať do penista so 150 až 200 g cukru, pridať sneh zo 6 bielkov, 500 g strúhanej mrkvy, 200 až 250 g mletých orechov, mandlí, kokosovej múčky, čajovú lyžičku škorice a 1/2 prášku do pečiva. Zľahka premiešať, dať do vymastenej a ryžovou múkou vysypanej formy a piecť cca 45 minút pri 220 stupňoch.
Plnka: Dva tvarohy s citrónovou príchuťou a jeden malý hustý biely jogurt vymixovať dohladka, polovicou naplniť rozkrojený korpus, druhou polovicou korpus natrieť.
Deti takto zjedia - ani nevedia ako - zdravú mrkvu. Myslíte si, že by ste do nich dostali cviklu? Pretože fígle starej mamy fungujú, zajtra sa presvedčíme, že áno - pripravíme si totiž cviklovú tortu.