Pochúťky karpatských Nemcov – 4. časť

Pochúťky karpatských Nemcov – 4. časť

Veľmi chutným a sýtym jedlom, známym najmä v nemeckej kuchyni, je Eintopfessen. Pravdaže, neznamená to len nahádzať do hrnca, „čo dom dal". Aj príprava takejto hustej polievky má svoje pravidlá. Ivete Pospíšilovej ich prezradila Hilda Radovská.

Pochúťky karpatských Nemcov – 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na pestrú polievku Eintopfessen. Potrebujeme: vývar z údeného alebo iného mäsa, soľ, krúpy, zemiaky, cibuľu, cesnak, červenú repu, petržlen, zeler, kaleráb.

Postup: Mäso uvaríme v osolenej vode. Vyberieme z hrnca a do pripraveného vývaru dáme uvariť rôznu zeleninu. Potom po dovarení do hrnca vrátime uvarené pokrájané mäso a podávame.

Zajtra budeme s Hildou Radovskou pripravovať bajgle.

Autorka: Iveta Pospíšilová Ilust. foto: mijntjearts

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame