Kto bol v Nemecku na dlhšom pobyte, isto sa stretol aj s ovocnými polievkami. Spočiatku nás asi na studeno podávaný pokrm prekvapí, no najmä v horúcich dňoch osvieži a zasýti. Iveta Pospíšilová sa recept na jednu z nich dozvedela od Hildy Radovskej z Handlovej, ktorá je v tomto týždni hosťom Kulinária.
Pochúťky karpatských Nemcov – 3. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na ovocnú polievku. Potrebujeme sušené slivky, prípadne aj jablká a hrušky, cukor, škoricu, múku.
Postup: Do vody dáme slivky, pridáme štipku cukru a škorice. Keď všetko prevaríme, pridáme trochu múky, zamiešame, a tak zahustíme. Necháme vychladnúť a podávame na studeno. Inú verziu rovnakým postupom pripravíme zmesou rôzneho u nás dopestovaného ovocia - zo sušených jabĺk a hrušiek.
Zajtra si podľa ďalšieho receptu karpatských Nemcov pripravíme hustú polievku Eintopfessen.