Jablkový omrvinkový koláč

Jablkový omrvinkový koláč

Je vaše srdiečko pripravené na niečo sladké? Kuchyňa vášho srdca nám totiž dnes ponúkne koláč. Márii Babinskej povedala recept Ľubica Radimská zo Slovenskej nadácie srdca.

Jablkový omrvinkový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na omrvinkový koláč.

Potrebujeme: 2 kg jabĺk, za hrsť hrozienok, 4 lyžice píniových orieškov alebo vlašských orechov, jednu lyžicu cukru, jednu lyžičku mletej škorice, kôru z dvoch citrónov a šťavu z týchto citrónov.

Najprv si ošúpeme jablká a nakrájame na malé kúsky, potom ich ochutíme citrónom a ostatnými ingredienciami. Ohňovzdornú misu potrieme margarínom a naplníme jablkami. Potom na ne dáme omrvinky. Ako ich pripravíme? 250 gramov celozrnnej múky, 80 gramov hnedého cukru a 100 gramov rastlinného margarínu. Vypracujeme cesto a rukami tvoríme malé omrvinky vo veľkosti strúhanky. Tie nasypeme na ovocie po okraj misy. Pečieme v rúre pri 190 stupňoch asi 45 minút.

Autorka: Mária Babinská foto: Hans

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame