Je vaše srdiečko pripravené na niečo sladké? Kuchyňa vášho srdca nám totiž dnes ponúkne koláč. Márii Babinskej povedala recept Ľubica Radimská zo Slovenskej nadácie srdca.
Jablkový omrvinkový koláč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na omrvinkový koláč.
Potrebujeme: 2 kg jabĺk, za hrsť hrozienok, 4 lyžice píniových orieškov alebo vlašských orechov, jednu lyžicu cukru, jednu lyžičku mletej škorice, kôru z dvoch citrónov a šťavu z týchto citrónov.
Najprv si ošúpeme jablká a nakrájame na malé kúsky, potom ich ochutíme citrónom a ostatnými ingredienciami. Ohňovzdornú misu potrieme margarínom a naplníme jablkami. Potom na ne dáme omrvinky. Ako ich pripravíme? 250 gramov celozrnnej múky, 80 gramov hnedého cukru a 100 gramov rastlinného margarínu. Vypracujeme cesto a rukami tvoríme malé omrvinky vo veľkosti strúhanky. Tie nasypeme na ovocie po okraj misy. Pečieme v rúre pri 190 stupňoch asi 45 minút.