Strukoviny v sebe ukrývajú mnoho vláknin, ktoré sú prospešné pre naše trávenie a umožňujú nám zbaviť sa viacerých žalúdočných problémov. Spomedzi nich však vyniká cícer. Má výborné účinky na naše zdravie. Hovorí sa mu „rímsky hrach", nazýva sa tak preto, lebo svojím tvarom pripomína spomínanú potravinu, ibaže má väčší rozmer a je vraj pochúťkou Talianov. Cícer je veľmi ľahko stráviteľný a zároveň nenafukuje. Márii Babinskej tentoraz povedala Ľubica Radimská zo Slovenskej nadácie srdca recept na cícer s tenkými rezancami.
Cícerová pochúťka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si recept na cícer s tenkými rezancami. Bude to jedlo pre šiestich. Potrebujeme 50 gramov suchého cíceru alebo ak je už namočený, tak 120 gramov, 250 gramov cestovín, najlepšie dlhých tenkých rezancov, 3 umyté a vykostené sardely, 3 cibule, jeden strúčik cesnaku, jednu vetvičku rozmarínu, viazaničku petržlenovej vňate, feferónku, 2 lyžice paradajkového pretlaku, jednu kocku zeleninového bujónu, 3 lyžice extra panenského olivového oleja a 2 lyžice zeleninového vývaru.