Celý týždeň varíme z knihy Kuchyňa vášho srdca. Napísal ju taliansky kardiológ, ktorý ju daroval Slovenskej nadácii srdca. Ľubica Radimská, projektová manažérka nadácie, nám tentoraz povie recept na cibuľový posúch. Samozrejme, opäť to bude pôstne a bezmäsité jedlo. Oslovila ju Mária Babinská.
Cibuľový posúch
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme na cibuľový posúch? 250 gramov hrubej múky, radšej celozrnnej, 200 gramov hladkej múky, 300 gramov cibule, 25 gramov pivných kvasníc, pohár vlažnej vody, polovicu pohára bieleho vína izbovej teploty, 2 bobkové listy a štipku soli.
Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi hodinu, pridáme uvarenú nakrájanú cibuľu, potom cesto znovu zamiesime a pečieme 15 až 20 minút pri teplote asi 200 stupňov.
Zajtra si pripravíme cícer s tenkými rezancami.