Polievky nemá každý rád, pre mnohých je to len súčasť nedeľného obeda. Avšak tí, ktorí ich majú radi, si ich doprajú každý deň. Ak je polievka dostatočne sýta, dokáže plnohodnotne nahradiť aj hlavné jedlo. Odborníci upozorňujú na ich dôležitosť, pretože v žalúdku vytvoria vhodné prostredie na strávenie tuhej stravy, rozbehnú pohyb čriev a prebudia chuť k jedlu. V dnešnom Kulináriu vám jednu chutnú polievku ponúkneme. Recept získala Hana Michalčíková od Radmily Murániovej zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Komárne.
Hríbová polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste podľahli chuti na kyslú hríbovú polievku, zopakujeme vám recept. Potrebujeme: šampiňóny, sušené dubáky, menšiu cibuľu, soľ, smotanu na šľahanie, vývar, trochu mlieka a ocot.
Postup: Cibuľu nakrájame na menšie kocky, opražíme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny a sušené dubáky. Tie sme si predtým namočili do studenej vody a scedili. Premiešame, podlejeme vývarom a varíme, pokiaľ šampiňóny nezmäknú. Potom pridáme smotanu na šľahanie, dochutíme soľou a octom.