Tekvicové gnocchi

Tekvicové gnocchi

Tekvica je vďačná zelenina. Dajú sa z nej pripravovať tradičné pochúťky, ale aj tie inšpirované zahraničnou gastronómiou. Tekvica obsahuje viac než 90 % vody, čo z nej robí diétnu potravinu. Nájdeme v nej horčík, zinok, železo, vitamíny A, B, i C a zaujímavá je pre nás aj tým, že znižuje cholesterol a regeneruje organizmus. Zelenú dostane tekvica aj v dnešnom Kulináriu, po recept si Hana Michalčíková zašla k Ivane Havelovej zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Komárne.

Tekvicové gnocchi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na dnešnú špecialitu budeme potrebovať: tekvicu na pečenie, polohrubú múku, vajíčko, syr, slaninku, mladú cibuľku.

Postup: Tekvicu upečieme, necháme vychladnúť, vydlabeme ju, vznikne nám tekvicová kaša, do nej pridáme soľ, múku, vajce, postrúhaný syr. Necháme odpočinúť, aby múka napučala a do vriacej vody z pripraveného cesta hádžeme lyžičkou vytvarované gnocchi. Necháme variť, pokiaľ nevyplávajú navrch, potom ich vyberieme, schladíme studenou vodou, scedíme a vložíme do pekáča. Ďalej si pripravíme mladú cibuľku, ktorú pokrájame na tenké rezančeky a údenú slaninku. Spolu vyškvaríme, pridáme trochu oleja a polejeme tým tekvicové gnocchi.

Zajtra si pripravíme kyslú hríbovú polievku.

Autorka: Hana Michalčíková foto: schroederhund

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame