Variť môžete pocitovo a aj odborne. Ivana Havelová zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Komárne to dokáže skĺbiť. Dlhoročné skúsenosti z varenia v reštaurácii využíva ako majsterka odbornej výchovy v škole, ktorá pripravuje mladých ľudí do praxe. A veľmi úspešne. Študenti pod jej vedením získali viaceré ocenenia, dokonca aj prvé miesto v Medzinárodnej súťaži vo varení kórejských jedál. Dnes pre vás pripravila špecialitu, ktorou môžete potešiť vašich hostí. Nahrávala Hana Michalčíková.
Bravčová panenka s plnkou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak si chcete recept vyskúšať aj vo vlastnej kuchyni, zopakujeme vám ho. Potrebujeme: bravčovú panenku, olivový olej, sušené paradajky, soľ, mozzarellu a mladú zelenú cibuľku.
Na šalát: rukolu, balzamikový ocot, sušené paradajky, mladú zelenú cibuľku, olivový olej a soľ.
Postup: Bravčovú panenku umyjeme, usušíme a narežeme na hrubší plát. Mladú cibuľku nakrájame na krúžky, sušené paradajky na menšie kúsky a celé to opečieme na rozohriatom olivovom oleji, ochutíme soľou a petržlenovou vňaťou. Keď máme takto pripravenú plnku, pridáme do nej mozzarellu pokrájanú na menšie kúsky. Bravčovú panenku jemne osolíme a touto zmesou naplníme. Zrolujeme a zviažeme niťou alebo špikovacou ihlou a opečieme na olivovom oleji z každej strany. Takto opečenú panenku vložíme do rúry a pečieme pri 170 stupňoch 20 minút. Potom vyberieme, zakryjeme a necháme odstáť.