Tofu má svojich priaznivcov i odporcov. Ján Hubinský, ktorý sa venuje zdravému životnému štýlu, je autorom troch kníh, v ktorých prináša aj niekoľko receptov. Často varí práve s tofu. Čo to vlastne tofu je, aj to sa od neho dozvedela Iveta Pospíšilová.
Puding z tofu a banánov
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 1 balíček bieleho tofu, 2 banány, 2 polievkové lyžice kokosového oleja, 1 čajovú lyžičku chia semienok, celozrnné piškóty, mrazené alebo čerstvé ovocie, podľa chuti stéviu, med, javorový sirup alebo trstinový cukor na osladenie.
Postup: Do mixéru vložíme tofu, banány, kokosový olej, chia semienka a sladidlo. Rozmixujeme do hladkej krémovitej konzistencie. Ozdobíme celozrnnými piškótami, nakrájaným jablkom alebo iným ovocím. Môžeme podávať po zhotovení alebo vychladené.