Tofu so šalátom

Tofu so šalátom

Tento týždeň varíme v Kulináriu s Jánom Hubinským z Nitry, ktorý je majstrom vo fitness, ale aj odborníkom na zdravé stravovanie. Mäso začal zo svojho jedálneho lístka vyraďovať pred šiestimi rokmi a dnes sa celkovo vyhýba živočíšnym potravinám. Ivete Pospíšilovej prezradil Ján Hubinský jeden zo sviatočných receptov.

Tofu so šalátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si dnešný zdravý recept. Na zemiakový šalát potrebujeme: 800 gramov zemiakov, 250 gramov koreňovej zeleniny (mrkva, zeler), 150 gramov hrášku, čerstvé jablká, 20 gramov horčice, 80 až 100 gramov cibuľky, 200 gramov sojanézy, 1/2 litra repkového oleja, 1/2 litra sójového nápoja, 1 deci citrónovej šťavy, 5 gramov zaváraných uhoriek, resp. inej zeleniny na dochutenie.

Na marinádu: olivový olej, rasca, farebné korenie, tymián, cesnak.

Balíček tofu.

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť, nakrájame na kocky. Koreňovú zeleninu uvaríme tiež do mäkka, nakrájame na kocky a spolu s hráškom, horčicou a na jemno nakrájanou cibuľkou zmiešame so zemiakmi. To všetko zmiešame so sojanézou.

Postup prípravy marinády: do olivového oleja sa pridá rasca, farebné korenie, tymián, cesnak.

Tofu prekrojíme na tenké plátky a marinujeme približne 10 - 12 hodín. Takto pripravené tofu grilujeme.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: 621hjmit

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame