Kapustnica s tofu

Kapustnica s tofu

V tomto týždni si Iveta Pospíšilová do Kulinária pozvala kouča zdravého životného štýlu Jána Hubinského z Nitry. Ako hlavnú prísadu vybrali ľahko dostupný produkt zo sóje, ktorý pochádza z Číny. Tofu je vhodné na prípravu rozmanitého spektra hlavných jedál i pochúťok a recepty z neho sú jednoduché. Na úvod budeme pripravovať polievku ako stvorenú do zimných dní.

Kapustnica s tofu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zopakujeme si recept na kapustnicu s tofu. Na 10 porcií potrebujeme: 430 gramov kyslej kapusty, sušené huby podľa chuti, zemiaky, cibuľu, olej, 2 a pol litra zeleninového vývaru, rascu, červenú papriku, hubové korenie, sušené slivky, údené tofu, čierne alebo biele korenie, himalájsku soľ.

Postup: Sušené huby zalejeme vodou. Na kocky nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme mletú papriku, kyslú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Chvíľku orestujeme a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme koreniny a namočené hríby s vodou. Necháme variť do mäkka. Približne dvadsať minút pred ukončením varenia pridáme na kocky nakrájané údené tofu so sušenými slivkami. Povaríme, dochutíme a necháme odstáť.

Zajtra si pripravíme grilované tofu so zemiakovým šalátom.

Autorka: Iveta Pospíšilová foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame