Kto by nepoznal rozprávku Hrnček Var, či básničku Varila myšička kašičku? Čo si vtipnú kašu pojedol? Pýtame sa zasa niekoho, kto má prehnane dobrú náladu. Keď sa nám zasa naopak veci nedaria, vzdychneme si, že sme v peknej kaši. Ale pravdu povediac, žiadna kaša sa neje taká horúca... Celý týždeň sme v našom Kulináriu pripravovali tieto ľahko stráviteľné pokrmy, dnešný posledný recept bude opäť na sladko. Tatiana Šušková ju pripraví s Evou Malevicz a Janou Hossovou. Najskôr však otázka, Prečo kaša?
Pšenová kaša s makom a slivkami
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pšenová kaša s makom a slivkami: 100 g pšena, 3 lyžice pšenových vločiek, 3 lyžice mletého mak, kokosový cukor/iné sladidlo, sušené slivky alebo ideálne lekvár, poriadna lyžica masla, čerstvé slivky na servírovanie.
Pšeno nasypte do sitka a prepláchnite vriacou vodou. Dajte do hrnca slivky, zalejte ich vodou 1:3 (pomer ku pšenu) a povarte 10 minút podľa toho, ako boli tvrdé na začiatku, podľa potreby ich rozmixujte po uvarení. Pridajte pšeno a uvarte do mäkka, trvá to max. 15 minút. Prisypte mak, premiešajte, podľa potreby oslaďte čímkoľvek a pridajte poriadnu lyžicu masla. Výborná je v kaši aj citrónová kôra. Nakoniec posypte kašu slivkami, prípadne tvarohom.