Zemiaková fučka

Zemiaková fučka

Obilniny, strukoviny, zemiaky, ovocie - variantov, z ktorých môžeme pripravovať kaše, je v našich zemepisných šírkach naozaj veľa... Podľa nadšených kuchárok Jany Hossovej a Evy Malevicz však pri kašiach platí zásada, že by mala obsahovať päť prísad - zrno, orech, semienko, sušené ovocie a sladidlo. Rovnako však platí, že výnimka potvrdzuje pravidlo, a tak na tú dnešnú potrebujeme len tri prísady. Viac už o skôr slaných kašiach Tatiane Šuškovej povedali práve Eva Malevicz a Jana Hossová.

Zemiaková fučka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu zemiakovej fučky potrebujeme: 8 väčších zemiakov, soľ, 1 lyžicu bravčovej masti, 2 lyžice hladkej múky

Postup: Zemiaky očistíme, pokrájame a rozvaríme v slanej vode na kašu. Na masti opražíme do zlatista hladkú múku zalejeme vodou a zápražku vylejeme do zemiakov. Necháme chvíľu povariť a odstavíme. Kašu zdobíme podľa chuti opraženou cibuľkou.

Zajtra si pripravíme pšenovú kašu.

Autorka: Tatiana Šušková foto: bykst

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame