Slovenskej bravčoviny je na pultoch oveľa menej, ako sme boli v minulosti zvyknutí a naša sebestačnosť je tak ani nie polovičná. Hoci pulty zaplavuje mäso zo zahraničia, aj na Slovensku máme farmy, ktoré sa chovu a výkrmu ošípaných venujú a zvieratá z nich putujú práve do našich obchodov. O takzvané odstavčatá a ich výkrm sa starajú aj na farme v levickom okrese, kde sa bola pozrieť Jana Obrancová.
Hoci bravčovinu dovážame, stále tu nájdeme chovy bravčového dobytka I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Hoci na pultoch sa stretávame s bravčovinou z Poľska, Česka či dokonca Španielska, nájde sa aj bravčovina so slovenským pôvodom. Asi 55 tisíc ošípaných ročne vychovajú aj na farme vo Veľkom Ďure v Nitrianskom kraji, kam zvieratá prichádzajú vo veku asi jedného mesiaca. Pozrieť sa tam bola Jana Obrancová.
Hoci bravčovinu dovážame, stále tu nájdeme chovy bravčového dobytka II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Sebestačnosť v produkcii bravčoviny je na Slovensku ani nie polovičná, to znamená, že viac ako polovicu mäsa dovezieme. Menšiu časť dochováme priamo na Slovensku, napríklad aj vo Veľkom Ďure pri Leviciach.