Bryndza je označovaná aj za slovenské biele zlato. Niet sa čo čudovať, je zdravá a obsahuje zložky, ktoré veľmi pozitívne vplývajú napríklad aj na naše trávenie. Navyše je chutná a dá sa využiť na mnoho spôsobov. Najlepšia je vraj májová bryndza – a teda tá, ktorá vzniká z čerstvej jarnej pastvy. Tá je totiž pre zvieratá kľúčová. Viac už Jana Obrancová.
Ovce sa už pasú na pasienkoch, májová, resp. jarná bryndza patrí k najlepším a najkvalitnejším
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak sme si teraz určite viacerí narobili chute napríklad na bryndzové halušky či bryndzovú nátierku. Vďaka čerstvej letnej bryndzi, ktorú už v týchto dňoch naši ovčiari produkujú, si tieto chute môžeme aj naplniť.