Každá šálka kávy znamená určité množstvo kávového gruntu, za deň môžeme vyprodukovať pokojne aj 20 až 30 gramov kávového odpadu. Keď si uvedomíme, koľko ľudí na svete pije kávu, vyjdú nám z toho tisíce ton odpadu. Študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom prišli z nápadom ako recyklovať a využiť kávový odpad – začali z neho vyrábať kofetky- teda ekologické podpaľovače. Beáta Repíková oslovila študentky spomínanej školy – z odboru hotelová akadémia - Kristínu Zemkovú a Natáliu Kovačikovú.
Študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom recyklujú kávový odpad
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom, ktorí prišli z nápadom ako vyrobiť kofetky- teda ekologické podpaľovače a ako využiť kávu na výrobu sviečok a mydiel realizujú svoje nápady v študentskej firme Coffe Punch. Aktuálne sa pripravujú aj na internetovú súťaž študentských firiem, kde budú prezentovať svoje produkty. Spolu s ďalšími študentami majú tak možnosť postúpiť na medzinárodný veľtrh študentských firiem ktorý bude počas letných prázdnin v Istanbule.