Hovorí sa soľ nad zlato, ale s ničím to netreba preháňať. Blížia sa veľkonočné sviatky, ktoré si mnohí z nás bez údenín ani nevieme predstaviť. Poslucháč Jaro z Trenčína nám napísal mail. Pýta sa, prečo sú všetky mäsové výrobky také presolené. Trápi ho to najmä preto, že má problémy so srdcom a vysokým tlakom. Mária Babinská hľadala odpoveď u profesora Jozefa Bíreša, ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky.
Fórum: Soľ v údeninách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na etiketách musí byť uvedené okrem obsahu mäsa, aj množstvo soli. A ako sme počuli s ničím netreba preháňať, ani s údeninami.
Ak aj vy máte nejaké nezodpovedané otázky, a to z akejkoľvek oblasti, neváhajte nás kontaktovať. Pripravili sme pre vás telefónne číslo s odkazovačom - 02 32 50 62 62, kam nám môžete vaše otázky zatelefonovať. Rovnako ich môžete napísať aj mailom na forum.regina@rtvs.sk.