Tento týždeň sa v Dobrej rade venujeme otázkam každodenného zdravia. Ako si udržať zdravie pomocou pestrej a vyváženej stravy, a to aj napriek hektickému životnému tempu? Dnes sa venujeme výživovým doplnkom. Aký prínos alebo riziká môžu prinášať, ak ich zaraďujeme do jedálnička. Napríklad v obave, že v našom stravovaní chýbajú všetky potrebné živiny. Beáta Repíková oslovila nutričnú terapeutku Monika Ottavovú z polikliniky na Bezručovej ulici.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Probiotiká a prebiotiká sú kľúčom k zdravej mikroflóre. Napriek tomu ich nekonzumujeme v takom množstve, ako by sme mali. Beáta Repíková sa o tom rozpráva najskôr s Monikou Ottavovou z ambulancie nutričnej terapie polikliniky Bezručova v Bratislave.
Utorok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Vláknina, ktorú nájdeme v rastlinných potravinách, sa delí na dva typy: rozpustnú a nerozpustnú. Obe majú jedinečné vlastnosti a zdravotné výhody, preto by sme ich mali zahrnúť do stravy vždy spoločne.
Prečo je dôležité zaradiť obidve do svojho jedálnička? Beáta Repíková navštívila ambulanciu nutričných terapeutiek na poliklinike Bezručova v Bratislave a oslovila najskôr Monikou Ottavovú a potom Alexandru Wolfovú.
Streda
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.