Obilniny

Obilniny

Tento týždeň sa budeme zdravo stravovať. Aj sa naučíme, ako si správne pripraviť obilniny, strukoviny, zeleninu, ale aj vhodné kombinácie z týchto potravín. A začneme strukovinami. Ich spotreba na Slovensku stále nie je taká vysoká, ako by si odborníci na výživu priali.  Hoci obsahujú pomerne vysoký podiel rastlinných bielkovín, vyhýbanie sa strukovinovým jedlám často pramení zo zlých skúseností z detstva či strachu z nadúvania. Ako sa dá zmierniť tento účinok na náš organizmus – aj o tom  sa Miroslav Würfl rozprával s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou...

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa zameriame na obilniny, ktoré patria k základným a veľmi dôležitým potravinám. Preto by mali tvoriť viac ako polovicu našej celkovej stravy. Sú zdrojom sacharidov a v prirodzenom stave aj plnohodnotných bielkovín, vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Ako si doma v kuchyni správne pripravíme obilniny - na to sa Miroslav Würfl opýtal odborníčky na výživu Zdenky Havettovej...

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K základným potravinám pri zdravom stravovaní patrí zelenina. Tá by nemala chýbať na stole počas dňa v rôznych formách a podobách. Veď nie nadarmo sa hovorí, že zelenina je kľúčom ku zdraviu. Väčšina ľudí sa však domnieva, že by sme zeleninu mali konzumovať iba v surovom stave. Iba tak vraj zjeme dostatočný zdroj vitamínov a minerálnych látok. Či je to pravda, zisťoval Miroslav Würfl u odborníčky na výživu Zdenky Havettovej...

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa zdravo stravujeme. Učíme sa, ako jednoducho a rýchlo pripraviť obilniny, strukoviny či zeleninu. Včera sme servírovali surovú zeleninu spoločne s varenou koreňovou zeleninou, a v tomto zdravom životnom štýle budeme dnes pokračovať. S akou prílohou môžeme jesť mäso, a ktoré sú vhodné kombinácie potravín - aj o tom sa Miroslav Würfl rozprával s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou...

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes si povieme, prečo by sme mali pravidelne jesť orechy.  Miroslav Würfl sa o tom porozprával s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno sme Vás inšpirovali a aj vy si doma pripravíte zdravé jedlá, ktoré odporúčala odborníčka na výživu Zdenka Havettová. 

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame