Ako správne vyberať hydinové výrobky

Ako správne vyberať hydinové výrobky

Možno patríte medzi ľudí, ktorí často zaraďujú do jedálneho lístka hydinu. Zamysleli ste sa niekedy nad jej kvalitou?  Dnes je veľký výber hydinového mäsa z rôznych zdrojov. Preto je vhodné, aby sme sa pred tým ako si ju položíme na tanier  zaujímali  o to, ako je hydina chovaná a odkiaľ pochádza. Aký je rozdiel  medzi výrobkami od slovenských spracovateľov hydiny a iných výrobcov? Opýtala sa Viera Horáková riaditeľa  Únie hydinárov Slovenska Daniela Molnára.  

Ako správne vyberať hydinové výrobky 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám radíme, čo máme zohľadniť pri kúpe hydinových výrobkov.  To,  že  medzi najkvalitnejšie hydinové mäso patrí mäso z domácich zdrojov, alebo z farmárskych chovov, už iste viete.  Ale aký podiel hydinového mäsa odporúča pri kúpe hydinových výrobkov odborník? Opýtala sa Viera Horáková Daniela Molnára z Únie hydinárov Slovenska.

Ako správne vyberať hydinové výrobky 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po celý tento týždeň radíme spotrebiteľom, ako rozpoznať kvalitu výrobkov hydinárskeho priemyslu. Možno aj vy zaraďujete do jedálneho lístka výrobky z hydinového mäsa. Napríklad párky. Niekto ich kupuje bez zbytočných otázok, iný sa opýta na podiel hydinového mäsa, ktoré obsahujú. Čo sa za tým skrýva? Opýtala sa Viera Horáková Daniela Molnára z Únie hydinárov Slovenska.

Ako správne vyberať hydinové výrobky 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Z roka na rok pribúda ľudí, ktorí pri nákupe potravín zohľadňujú nielen cenu, ale aj kvalitu výrobkov. Neraz však zostanú zaskočení, keď z etikety  nedokážu rozlúštiť krajinu pôvodu, pretože niekde bolo zviera chované, inde zabité a v inej krajine balené. Ako je to s označovaním hydinových  výrobkov? Opýtala sa Viera Horáková riaditeľa  Únie hydinárov Slovenska Daniela Molnára.

Ako správne vyberať hydinové výrobky 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zajtra sa dozvieme, kto garantuje kvalitu mäsových výrobkov.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame