Zrejme dnes a najmä po „covidovej pandémii“, už nik nepochybuje o tom, že D vitamín má v našom organizme významnú úlohu. Vieme už aj to, že najviac ho obsahujú ryby - napríklad losos, makrela, pstruh, tuniak. „Déčko“ obsahuje aj vaječný žĺtok, pečeň, mliečne výrobky - syr, plnotučné mlieko, menej vitamínu D sa nachádza aj v mäse. A čo D vitamín z lekárne? Náš poslucháč sa pýta, či jeho svojvoľné dávkovanie môže negatívne ovplyvniť zdravie človeka. Aj táto otázka bola dôvodom, prečo Janka Bleyová oslovila MUDr. Elenu Ďurišovú, primárku Reumatologicko-rehabilitačného centra v Hlohovci.
Zdravie v Déčku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Napriek tomu, že D vitamín je nesmierne dôležitá súčasť zdravia človeka, pri jeho dávkovaní tiež platí, všetko s mierou. No a v prípade, že laboratórne vyšetrenie ukáže, že máte príliš nízku hladinu D vitamínu v krvi - treba sa radšej poradiť s lekárom: koľko a ako často ho užívať.