Požiadavky odborníkov na zdravú výživu sú stále prísnejšie. Apelujú na to, aby sme v strave mali zastúpené zdraviu prospešné látky - teda minerály, oleje, vitamíny a podobne. V centre pozornosti sú preto fortifikované potraviny, teda tie, ktoré sú obohatené o potrebné cenné zložky. Hovoríme im aj funkčné. Viete, že jednou z prvých fortifikovaných potravín bola práve soľ, ktorú v 50. rokoch začali obohacovať o jód? Odvtedy sa sortiment fortifikovaných, obohatených potravín rozšíril a ich význam zaujal aj Hanu Michalčíkovú.
Požiadavky odborníkov na zdravú výživu sú stále prísnejšie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Zapamätať si môžeme to podstatné, že ľudia, ktorí konzumujú obohatené potraviny, majú adekvátnejší príjem esenciálnych živín, ako ľudia, ktorí takto obohatené potraviny nekonzumujú. Aj to je dôvod všímať si, čo je na etikete napísané.