Hoci vonku sa to ešte nezelenie, v domácnostiach nám trochu zdravej zelene môže postupne pribúdať. Stačí, ak vsadíme na klíčky a tie sa stanú súčasťou nášho predjarného jedálnička. Nevyžadujú pôdu ani slnečné lúče, obsahom vitamínu môžu pokojne súperiť s rajčinami a Ich prípravou nevzniká žiaden odpad. Ak ich budeme konzumovať pravidelne, zlepší sa nám trávenie, pomôžu nám zredukovať hmotnosť a udržia aj zdravé oči. Hane Michalčíkovej povedala o nich viac Henrieta Peškovičová- Kundrátová, ktorá sa venuje zdravej výžive.
Klíčky vo výžive
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste sa aj pod vplyvom informácií Henriety Peškovičovej - Kundrátovej rozhodli obohatiť výživu v predjarnom období o zdravé klíčky, povieme vám ako na to: Stačí semená premyť studenou vodou a nasypať do zaváracieho pohára. Zaliať studenou vodou a nechať 8-12 hodín odpočívať. Potom vodu vyliať a semená nechať v pohári, kým klíčky nevyrastú. Pohár udržujeme v tme, aby sme zabránili horkosti. A klíčky premývame niekoľkokrát za deň studenou vodou.