Dá sa z čokolády vybudovať závislosť?

Dá sa z čokolády vybudovať závislosť?

Vianočné sviatky sú už za nami, dopriali sme si dobrôt neúrekom. Aj tých sladkých. V nasledujúcich minútach bude reč o delikatese akou je čokoláda. Patríte k jej milovníkom alebo vám vôbec nechýba? A vôbec čo vieme o tejto pochutine? Odkiaľ pochádza? Je zdravá? Mária Babinská sa pozhovárala s Petrom Szolcsányim, organickým chemikom z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie  STU v Bratislave. Najskôr však ponúkame anketu.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Peter Szolcsányi z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie  STU v Bratislave prednášal pred pár dňami vo vedeckej kaviarni práve na tému “O čokoláde... a nielen na Vianoce.“ Veď táto najlákavejšia lahôdka na svete patrí medzi základné ingrediencie väčšiny maškŕt aj na vianočnom stole. Organického chemika, docenta Szolcsányiho oslovila Mária Babinská. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak si doprajme kúsok kvalitnej horkej čokolády. Počuli sme, že má úžasné účinky na náš organizmus.

Autorka: Maária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame