V súčasnosti sa môžeme stretnúť s mnohými názormi na to, čo jesť a čo nejesť. Existujú rôzne druhy diét, niektoré odporúčajú úplne vyradiť mäso, iné zase tuky či cukry. A dlhodobá nadmerná konzumácia cukrov spôsobuje obezitu. Na Slovensku je obézny alebo trpí nadváhou každý štvrtý človek, optimálnu hmotnosť má iba 38 percent populácie. Aj preto sú výrobcovia potravín už niekoľko mesiacov povinní uvádzať na etiketách výživové údaje. Miroslavovi Würflovi to potvrdila aj riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska, Jarmila Halgašová.
1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Najmä ľudia s nadváhou, ktorí milujú sladké, sa často pýtajú: Koľko cukru by sme mali zjesť? Môže jeho dlhodobá nadmerná konzumácia spôsobiť cukrovku? Cukor je predmetom polemík, má priaznivcov aj odporcov. Miroslav Würfl v bratislavských uliciach najskôr zisťoval – či jeme málo alebo veľa cukru.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Sladké si teda môžeme dopriať každý deň, ale s mierou. Ak si chceme zachovať sladký život a dobré zdravie - je nutné udržiavať vyvážený príjem a výdaj energie. Spotrebovanú energiu musíme vedieť spáliť hocakou pohybovou aktivitou.