Lekcie z bylinkárstva

Lekcie z bylinkárstva

Čerstvá bazalka, pažítka, oregáno, tymián, mäta, šalvia... Dobrý kuchár vie, že v jedlách či čaji voňajú najlepšie čerstvé. Aj keď nie ste vlastníkmi záhrady môžeme ich mať čerstvé stále po ruke. Či už v malej predzáhradke alebo na balkóne. Niekto to už možno vyskúšal minulý rok a nevie, či má kupovať nové bylinky alebo nám vyrastú tie z minulého roka. Malú lekciu pestovania byliniek ponúkol Tatiane Šuškovej záhradník Vasil Pískač. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na ich pestovanie stačí malá plocha, nepotrebujú veľkú starostlivosť, dokážu byť zaujímavým dekoračným prvkom, dokážu rozvoňať jedlo na tanieri, ale aj celý byt  - ale najmä sú zdravé. Pestovanie byliniek a čajovín je v podstate jednoduchá záležitosť. Ako na to, poradila Tatiane Šuškovej ich pestovateľka  Eva Petrová zo Šale. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď bylinky nepotrebujú veľkú starostlivosť, za Vašu priazeň sa Vám odvďačia rozvoňaným jedlom, čajom alebo osviežujúcim nápojom.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr foto: tookapic

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame