Kupovanie mäsa z domáceho chovu si získava stále viac priaznivcov.
Slovenských farmárov je však málo, keďže stále ich z trhu vytláča konkurencia zo zahraničia. Kým niektorí chovatelia ošípaných tvrdia, že situácia sa začína zlepšovať, ďalší považujú dnešný stav za kritický. Štát rozbieha podpory a dotácie, ale všetci sa zhodujú na tom, že je to predovšetkým otázka zmýšľania spotrebiteľov, či uprednostnia slovenské mäso a budú ochotní si za kvalitu zaplatiť. Téme sa venovala Jolana Čuláková.
Chov ošípaných a predaj slovenského mäsa - 1. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ovplyvňuje vás pri nákupe mäsa iba cena alebo sa pozeráte aj na jeho pôvod? Dávate prednosť obchodným reťazcom alebo uprednostňujete malé predajne, v ktorých sa špecializujú na slovenské výrobky? Jolana Čuláková zisťovala, ako to vyzerá so záujmom ľudí o domáce mäso a produkty.
Chov ošípaných a predaj slovenského mäsa - 2. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Záujem ľudí o domáce produkty teda rastie a ako sme sa dozvedeli, začínajú to už pociťovať aj chovatelia. Záujem a tlak zákazníkov na kvalitu je pre nich často dôležitejší, ako štátne podpory a dotácie. Ako je to s vami? Začínate si viac všímať výrobky alebo sa pozeráte hlavne na cenovky a akcie? Čo tak začať práve od mäsových výrobkov?