Ako správne umývať ovocie a zeleninu?

Ako správne umývať ovocie a zeleninu?

Záhradkárska sezóna sa síce iba začína, no konzumácia ovocia a zeleniny je témou na celý rok.

Väčšina z nás si ovocie a zeleninu nedopestuje vlastnými silami, ale kúpime si ich v obchodoch. Jahody v januári, nektarinky v apríli alebo mladý kaleráb v novembri preto nikoho neprekvapia. Tak isto nie je novinkou, že si ich treba dobre poumývať. A práve o umývanie ovocia a zeleniny sa zaujímala Soňa Juriková. Inšpirovalo ju k tomu nielen zopár „zaručene nezaručených" článkov, ale aj otázka poslucháča.

Ako správne umývať ovocie a zeleninu? Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Jablčný ocot, alebo aj kyselina citrónová či sóda bikarbóna - to sú údajne látky, ktoré vyčistia ovocie a zeleninu od škodlivín. Nuž, podľa odborníka na hodnotenie potravín RNDr. Petra Fodrana vám tieto látky vyčistia hlavne peňaženku. Ovociu a zelenine stačí vlažná voda.


Autorka: Soňa Juriková foto: StockSnap

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame