O nás – avízo

O nás – avízo

Zabíjačky a zabíjačkové špeciality patria k fašiangovým tradíciám.

Pokiaľ patrila v minulosti zabíjačka k zimným slovenským tradíciám a v dedinskom prostredí bola považovaná za spoločenskú udalosť, dnes patria návštevy zabíjačiek na vidieku skôr k raritám. Zima bola na zabíjačky najvhodnejším ročným obdobím, ich prvá vlna prebiehala pred vianočnými sviatkami, druhá počas fašiangového obdobia. Fašiangy sa nám už (včera - na Troch kráľov) začali a Tatiana Šušková sa rozhodla pozvať vás na rozhlasovú zabíjačku:

O nás – avízo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Našťastie dobré zabíjačkové špeciality si môžeme vychutnať na rôznych podujatiach v regiónoch, ktoré prezentujú tradičné fašiangové zvyky. A k nim patrila rozhodne aj zabíjačka, na ktorú vás dnes so šéfkuchárom Františkom Janatom pozvala Tatiana Šušková. Viac o zvykoch a chutiach fašiangového obdobia sa ale dozviete v Rádiu Regina ešte aj dnes popoludní po 15. hodine.

Autorka: Tatiana Šušková foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame