Ak nakupujete čerstvé a či mrazené mäso, dívate sa na jeho farbu, vôňu alebo jeho pôvod?
Prieskumy stále hovoria, že spotrebitelia síce majú záujem o slovenské mäso, no nie vždy si na etikete skontrolujú aj jeho pôvod. Od apríla budúceho roka už bude jasne označené mäso a mäsový výrobok, teda odkiaľ je surovina a kde bolo spracované. V poslednom čase stúpa záujem o dodávku mäsa priamo domov. A tu je šanca najmä pre malých lokálnych a regionálnych mäsiarov.
Je záujem o mäso od regionálnych dodávateľov? - 1. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zväz slovenských mäsiarov sa snaží cez malých regionálnych či lokálnych mäsiarov oživiť trh so slovenským mäsom - keďže neraz sa na naše stoly dostáva surovina z Poľska, či dokonca Brazílie. Aj preto pripravili niekoľko projektov, ktoré by mali osloviť slovenského spotrebiteľa. Napríklad cez prieskumy jeho chutí. Pokračuje Martin Jurčo.
Je záujem o mäso od regionálnych dodávateľov? - 2. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Niekoľko obecných zakáľačiek sme našli v programe obecných a mestských vianočných trhov aj počas tohto týždňa a prichádzajúceho víkendu. Ak je pre vás rodinná zakáľačka už len v spomienkach, možno si tú svoju špecialitu nájdete aj v predvianočnej ponuke.