O nás – avízo

O nás – avízo

Zimné čaro zakáľačiek.

Medzi rodinné udalosti patrila v minulosti v zimnom období najmä zakáľačka. Najmä v predvianočnom čase sa stretávala rodina skoro ráno, aby spoločne spracovali mäso a večer sa potešili aj pri rôznych mäsových špecialitách. Zakáľačky sa vracajú, a keďže mäsa ponúkajú najmä družstevníci napríklad v podobe bravčových polovičiek, časť práce pri spracovaní mäsa odpadá. Zväz slovenských mäsiarov si robil aj prieskum, ktorý im potvrdil mnohé tendencie zakáľačiek. Pokračuje Martin Jurčo.

O nás – avízo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O tom, že spotrebitelia čoraz častejšie vyhľadávajú svojich regionálnych mäsiarov svedčí aj prieskum, ktorý pripravil práve Zväz slovenských mäsiarov. A koľko pomenovaní má napríklad slovo jaternica? Dozviete sa popoludní krátko po 15:30 s Martinom Jurčom.

Autor: Martin Jurčo foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame