Súčasťou jablkového dňa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch bola nielen prezentácia uvarených dobrôt, ale aj výstava jabĺk a hrušiek zo starých odrôd regiónu Bielych Karpát a ochutnávka...
O tom, že všeličo je „in“, nás denne presviedčajú rôzne marketingové kampane. Andrea Uherková z Trenčína sa v mikroprojekte, ktorý realizuje v rámci štúdia v Sokratovom inštitúte, usiluje informovať verejnosť, prečo sú v móde opäť staré sorty ovocia a ich chute. S porozumením jej aktivitu prijali v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Po prednáške a ochutnávke uskutočnili aj praktickú časť projektu. Dvanásť študentov druhej B s profesorkou Máriou Repíkovou v rámci praxe varilo z jabĺk starých odrôd. Ich vôňa priviedla rovno do kuchyne aj našu kolegyňu Ivetu Pospíšilovú.
O nás – Staré sorty sú „in“ - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V Hotelovej akadémii v Piešťanoch rozvoniavali jablká. Nie hocijaké, ale z Bielokarpatského ovocného pokladu. Takto sa nazýva projekt Štátnej ochrany prírody, na ktorom spolupracuje Andrea Uherková z Trenčína. Doktorandka na Technickej univerzite vo Zvolene porozprávala Ivete Pospíšilovej aj o tom, ako vyzerá ovocný výskum.
O nás – Staré sorty sú „in“ - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Had v raji zviedol Evu práve jablkom a ona potom Adama. Hoci vedci tvrdia, že v skutočnosti to bola možno dula, veríme, že Iveta Pospíšilová a študenti vás dnes zviedli s chuťou zahryznúť do chutného jabĺčka. Ak navyše radi varíte, už onedlho si budete môcť recepty vyskúšať aj vo vlastnej kuchyni. Odvysielame ich v Kulináriu Rádia Regina.