O nás – avízo

O nás – avízo

Experimentálny bitúnok v Lužiankach.

Viac ako tri štvrtiny mäsových výrobkov sa vyrobia vo veľkých závodoch. Aj z ekonomických dôvodov je surovina – teda najmä bravčové mäso, dovážaná zo zahraničia. Niektorí slovenskí spracovatelia tvrdia, že ich dovozy, povedzme až z Dánska, vyjdú na menej peňazí ako vlastné chovy. Slovenské mäso zo svojich chovov spracováva zhruba štvrtina malých producentov. A tých by mohlo byť viac. Ako sa o to snažia naši výskumníci, nám povie Martin Jurčo.

O nás – avízo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O tom, ako by sa slovenské mäso mohlo čoraz viac dostať do slovenských mäsových výrobkov budeme hovoriť aj popoludní po pol štvrtej. Povieme si napríklad aj o tom, ako by sa mohla rozšíriť paleta slovenských mäsiarov, ktorí ponúkajú regionálne špeciality.

Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame