Vo Farmárovej nedeli 3. marca hostil moderátor Martin Jurčo (v strede) riaditeľa Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov v Bratislave Bohumíra Saba (vľavo) a Jána Štulca zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR (vpravo).
Hlavnou témou boli najbližšie očakávané legislatívne úpravy odvetvia pekárenstva. Obaja hostia sa na dôležitosti prípravy novej legislatívy zhodli najmä preto, že od predchádzajúcej úpravy ubehlo viac ako pätnásť rokov, a na trh s pekárenskými výrobkami sa postupne dostali nové faktory, a to najmä zmrazované a dopekané pekárenské výrobky. Podľa novej legislatívy, ktorá by mala začať platiť už o niekoľko mesiacov, by mali byť zreteľne označované čerstvé a dopekané pekárenské výrobky. Jednou z dôležitých úprav bude aj jasne formulované označenie obchodu „predajňa s pekárňou“ tak, aby nebol zákazník uvádzaný do omylu. Aj na základe množstva poslucháčskych reakcií sa hostia zhodli v názore, že rozsah pekárenskej produkcie na Slovensku a dovozy sú sčasti motivované záujmom spotrebiteľov. Na poslucháčske pripomienky o nekvalite chleba, či pečiva, a o vnucovaní dopekaných výrobkov zákazníkom zo strany obchodu pripomenuli, že trh je voľný a jednou z možností je aj vyhľadávanie malých pekárenských prevádzok a obchodov s čerstvými výrobkami, ktoré zároveň zaručujú, že produkcia má domáci pôvod. Len to zaručuje spätnú väzbu od spotrebiteľa k producentovi.