Ako zavárať huby?
Dnešná dobrá rada bude síce na informácie kratšia, pretože poriadna domáca gazdinka si vie poradiť, ako zavariť huby. Mykologičky Ivony Kautmanovej sa na spôsoby nakladania húb pýtal Dalibor Uhlár.
Dobrá rada – Huby – 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na zaváranie sa najviac hodia menšie huby alebo priamo celé klobúky, prípadne väčšie kúsky, ktoré rozkrojte po dĺžke. Na nálev použite ocot a vodu v pomere 1:2. Okrem kyslého nálevu môžete vyskúšať aj huby v oleji. Na dno zaváraninovej fľaše naukladajte bylinky, potom huby, štipku soli, koreniny a celé to zalejte olejom. Poriadne uzatvorte a nechajte marinovať v chlade asi mesiac. Korenie i bylinky môžete skúšať podľa fantázie, aby ste objavili chuť, ktorá vám najviac vyhovuje. Posledná piatková dobrá rada bude o tepelnom spracovaní, ale aj o chutnom hubovom recepte.