Bielosemenný mak ako náhrada časti pšenice v pekárenských výrobkoch.
Teraz zájdeme v našej relácii do pavilónu M1 na nitrianskom výstavisku Agrokomplex, kde majú svoje stánky odborné pracoviská. Pri viacerých sa návštevníci pristavujú aj preto, že dostanú čo to ochutnať a dozvedia sa aj o novinkách v našich potravinách. Jednou z takých je aj novinka – bielosemenný pomletý mak v pekárenských výrobkoch, ktorý nahradil časť pšeničnej múky. Pečivo s obsahom tohto maku môžete vyskúšať. Martin Jurčo oslovil predsedu Podnikateľského zväzu pekárov Milana Čulena a výskumníčku z Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra Michaelu Havrlentovú.
Nevšedné potraviny na Agrokomplexe 2014 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.