Máte radi štipľavú chuť? Aj na Slovensku si získava čoraz viac priaznivcov, a to nielen v podobe klasického čili, ale aj v podobe extra štipľavých papričiek pochádzajúcich napríklad z Južnej Ameriky. Čoraz viac sa objavujú aj v záhradách či u väčších pestovateľov. Majú pritom aj mnoho pozitívnych účinkov na zdravie. Viac už Jana Obrancová.
V záhradách postupne začínajú dozrievať pálivé papričky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Kedysi sme v záhradách pestovali najmä feferónky, dnes sa v nich čoraz viac objavujú napríklad aj papričky chalapeňos, trinidad či karolína ripér, ktorá dlho viedla v rebríčku štipľavosti, až kým ju nedávno neprekonala paprička s názvom Dračí dych, ktorej namerali až takmer 2 a pol milióna scovillových jednotiek.