Potravinári, teda výrobcovia potravín, ale aj špecialisti na marketing či potravinové právo sa zišli na 3. konferencii. Hovorili najmä o oblasti potravinového práva a dopadoch rôznych rozhodnutí Európskeho parlamentu na výrobu i predaj potravín. S tým súvisí aj označovanie. V posledných rokoch je tendencia prinášať spotrebiteľovi čo najkomplexnejšiu informáciu o výrobku, čo je niekedy najmä technicky problematické. Martinovi Jurčovi povedala o niektorých zavádzajúcich tvrdeniach na obaloch potravinárskych výrobkov Miriam Bellofattová zo Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie Českej republiky. Napríklad o takých, ktoré sa dnes už nemôžu používať.
Potravinové právo - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Hovoríme o konferencii o potravinovom práve, ktorá je dôležitá aj pre odborníkov z hľadiska produkcie potravín i špecialistov na legislatívu, a teda aj na správne označovanie potravín. Riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska Jana Venhartová pripomína, prečo je dôležité, aby práve potravinári sledovali rôzne právne a legislatívne úpravy zo strany Európskej únie a Európskeho parlamentu. Pýtal sa jej Martin Jurčo.
Potravinové právo - II. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Odborníci sa rozprávali aj o ďalších zaujímavých témach. Napríklad ako správne označovať rôzne rastlinné alternatívy potravín a ako sa na ne pozerajú kontrolné orgány inšpekcie. O tom si povieme niekedy nabudúce.