Určite patríte medzi tých, čo si všímajú etikety potravín. Najmä v hypermarketoch sú bežné druhy ovocia, ako sú jablká, hrušky, či rôzne druhy kôstkovín z ďalekého zahraničia.
Niektoré druhy ovocia nestačíme vyrábať, iné sa oplatí vyviezť do zahraničia, kým také isté zase privezieme na Slovensko. Martin Jurčo sa najprv pozrel na veľkopestovateľov a potom aj problémy malých drobných pestovateľov, ktorí v minulosti tiež zásobovali obchody, ale aj napĺňali kapacity spracovateľov.
Putuje slovenské ovocie na slovenské stoly? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Mnohí malí pestovatelia majú vypestované broskyne či marhule, no objem je väčší, ako dokážu skonzumovať. Martin Jurčo sa pýtal – ako túto otázku riešia niektorí záhradkári.
Putuje slovenské ovocie na slovenské stoly? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.