Pesticídy v potravinách

Pesticídy v potravinách

Používajú sa pri príprave pôdy, ochrane pred škodcami, na lepšiu odolnosť pred vonkajšími vplyvmi aj na ošetrenie pri skladovaní. Pesticídy sú súčasťou produkcie potravín – problémom je, ak ich je priveľa. Nadlimitné množstvo sa podľa správy Štátnej veterinárnej a potravinovej správy vyskytuje častejšie najmä v ovocí dovezenom z tretích krajín. Viac zistila Jana Obrancová.

Pesticídy v potravinách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa, že najlepšie je kupovať a jesť to, čo vzniká k nám čo najbližšie. Mnohé exotické plody u nás nedokážeme dopestovať, aj preto siahame po tých dovozových. Dobrou správou je, že ich kontrolóri pravidelne kontrolujú, a ak sa objavia problémové potraviny, sťahujú ich z trhu.

Autor: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame