Zásadou dobrej gazdinky je, aby mala v komore vždy dostatočnú zásobu trvanlivých potravín. Pravda, niekedy to preženieme a je tam toho viac, než treba. No a pri náhodnej kontrole zistíme, že dátumy spotreby sme prešvihli. Hana Michalčíková sa pýtala riaditeľa Výskumného ústavu potravinárskeho Martina Polovku, ktoré sú dva dôležité dátumy pre spotrebiteľa?
Základné potraviny a dátum spotreby
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Hoci príkladov z minulosti o tom, ako dlho sú niektoré potraviny schopné prežiť a byť konzumovateľné, je veľa, v dnešných podmienkach by sme mali rešpektovať dátum spotreby určený na obale. Predsa len doba je iná. Príklad syra, ktorý bol uskladnený v hlbokej jame v zemi a dokázal prežiť niekoľko tisíc rokov síce fascinuje, nasledovníkov však zrejme mať nebude.